• Április 7-én jön a Wastelanders DLC
  • Ingyenes lesz és szinttől függetlenül azonnal elérhető
  • Két frakciót kapunk NPC-kel

Eredetileg 2019 végén kellett volna megkapnunk az új küldetéseket és helyszíneket biztosító, na meg az emberi NPC-ket elhozó Wastelanders DLC-t, ám a Bethesda közben rájött, hogy azt nem is olyan egyszerű összekalapálni, úgyhogy eltolta a megjelenést április 7-re. A kiegészítő mindenki számára ingyenes lesz és azonnal elérhető, függetlenül attól, hogy milyen szinten áll.

A történet egy évvel a Fallout 76 fő sztorija után veszi kezdetét, így nem kell különösebben ismernünk az addigi eseményeket ahhoz, hogy megértsük a Wastelanderst – ami automatikusan elindul, ha akár egyedül, akár csapatostul betévedünk az új terletekre. A kiegészítőben két frakciót ismerhetünk meg (Settlerek és Raiderek), ezek mindegyike saját játékteret kap, ahová elugorva küldetéseket kaphatunk illetve kereskedhetünk is eme csoportokkal.

A világba barangolva szintén belebotolhatunk NPC-kbe, ezek némelyikét beszervezhetjük kis csapatunkba, akik így visszatérve a táborunkba védelmezni fogják azt, illetve küldetéseket adnak.

A területeket amúgy a Bethesda fogja felügyelni, és csak azok az NPC csoportok jelennek meg, akikkel éppen beszélünk, és csak akkor fog változás beköszönni, ha a sztori úgy alakul vagy meghozunk egy-egy fontos döntést.