• Hatalmas atombunker terül el Nyugat-Virginiában
  • A létesítmény akár a Vault 76-ot is inspirálhatta

Ahogy azt a Fallout 76 bejelentése nyomán már boncolgattuk, a játék háttérinformációi és egyéb nyomok alapján az új résznek nevet adó Vault 76 valószínűleg valahol Nyugat-Virginia államban fekszik. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy a valóságban is létezik egy méretes óvóhely, ráadásul ugyanabban az államban - melyet az Egyesült Államok vezetésének szántak egy atomháború esetére.

greenbrier-bunker.jpg

Az 1961-ben épült, jól felszerelt létesítmény nagyjából 10,455 négyzetméter összterületen pontosan 1,100 ember elszállásolására alkalmas. A White Sulphur Springs megyében található Greenbrier luxushotele alatt 35 méteres mélységben épült bunkert egy 25 tonnás acélajtó zárja el a külvilágtól, és természetesensaját sugármentesítő kamrával is rendelkezik. A Washington D.C.-től nagyjából négyórányi autóútra levő óvóhely azonban csak és kizárólag a tisztségviselőket és a vezetést hivatott elszállásolni, még a családtagoknak is tilos volt a belépés.

Szinte hihetetlen de igaz, hogy a létesítmény létezése több, mint 30 évig nem került napvilágra, amikor 1992-ben a Washington Post lerántotta a leplet az amerikai kormány egyik féltve őrzött hidegháborús titkáról. Lehet, hogy innen (is) merítettek inspirációt, lehet, hogy a helyszín a játékban is feltűnik majd, sok más valós helyszínhez hasonlóan. Ki tudja, talán épp ez lesz a Vault 76.