• Ingyenesen letölthető a Harran: The Ride DLC, mely a Cabozzl nevű felhasználó műve
  • A vidámparkban játszódó kiegészítő olyan magas színvonalú lett, hogy a Techland csapata kifejezetten ajánlja annak beszerzését

Nem panaszkodhatnak a Dying Light vásárlói, hiszen a prakourös zombimészárlásra kihegyezett programot folyamatosan új tartalmakkal látják el a fejlesztők, példának okáért februárban érkezik az eddigi legnagyobb kiegészítő, a The Folowing DLC. Azonban nem csak hivatalos forrásból származó tartalmakkal bővíthetjük a játékot, hiszen a Techland jó ideje közzétette a Dying Light Dev Tools névre hallgató ingyenes fejlesztői készletet, aminek segítségével bárki gyárthat kiegészítéseket a programhoz, már ha elég ügyesnek bizonyul hozzá.

Ilyenek pedig szerencsére akadnak a Dying Light közösségének tagjai között, például a Cabozzl nevű felhasználó, akinek új DLC-je, a Harran: The Ride minősége előtt még a Techland sokat látott szakemberei is megemelték képzeletbeli kalapjukat.

A DLC-ben egy zombik által zsúfolt vidámparkban találjuk magunkat, ám nem ők jelentik az egyetlen veszélyt ránk nézve, hiszen Rais katonái erődítményként használják a létesítményt, és levadásznak mindenkit, aki beteszi a lábát a park területére. A régen szórakoztató, most pedig inkább rémisztő hely rengeteg értékes zsákmányt és fegyvert rejt, mi több, csapdába esett túlélők egy csoportját is megmenthetjük, akik egyre nehezebb körülmények között várják a felmentő sereg érkezését.

A történet régi motorosok számára szűk félóra alatt végigvihető, ám annak minősége bámulatos, főként hogy egyetlen ember műve, hiszen az új térkép mellett friss animációkra és átvezető videókra, átalakított fegyverekre, ügyesebb zombikra, összegyűjthető cuccokra, sőt, még easter eggekre is számíthatunk a csomagban.

„Lenyűgözött minket a végeredmény minősége és profizmusa.” – nyilatkozta Tymon Smektała, a játék producere, miután kipróbálta a Cabozzl által készített Harran: The Ride-ot. „Úgy értem ebben a cuccban átvezető animációk, átalakított fegyverek, szinkron, összegyűjthető tárgyak, és minden más megvan, amit csak egy tisztességes DLC-től elvárhatunk. Még saját trailer is készült hozzá. Szinte hihetetlen, hogy mindez egyetlen ember műve, ezért szeretnénk mindenkivel megosztani a kiegészítő hírét.” - lelkesedett a szakember.

A Harran: The Ride kizárólag a Dying Light PC-s verziójához telepíthető, méghozzá ingyenesen a Steam oldaláról.