Február 15-én jelenik meg a Fark Cry sorozat új epizódja, a New Dawn, ami a kevesebb, mint egy éve kijött Far Cry 5 folytatása lesz. A csavar az, hogy a két felvonás között eltelt időben beköszöntött a világvége, szóval minden, amit az ötödik részben láttunk, mostanra kissé lepusztult – bár még így is színesebb lesz a világ, mint teszem azt a Rage 2-ben.

De nem ez lesz az egyetlen újítás a New Dawnban. Sebastien Decant kreatív rendező Twitteren fedett fel pár jelentősebb változtatást a játékmenetben. A játék szolidan szerepjátékos elemeket is tartalmaz, ami annyit tesz, hogy a fegyvereink és ellenfeleink különféle szintekre lesznek bontva, így értelemszerűen a magasabb szintű flintákkal magasabb szintű ellenséges alakokat szedhetünk le.

Kapunk egy otthont is, ennek neve Prosperity Home, ami egy afféle főhadiszállás. Ezt továbbfejleszthetjük a játéktéren begyűjthető nyersanyagokkal.

Ennél is érdekesebb az új báziselfoglalásos rendszer, azaz az Escalation System. Ha most kipucolunk egy helyőrséget, dönthetünk: belakjuk vagy kifosztjuk. Előbbi esetben az embereink veszik át az uralmat, utóbbiban viszont otthagyjuk a bázist – természetesen elvihetünk mindent, ami nincs lebetonozva –, amit egy idő után az ellenség visszafoglal, mi több, megerősíti a védelmet. Imigyen újra nekiveselkedhetünk, ami nem csak nagyobb kihívással, de értékesebb loottal is fog járni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!