Webshop ajánló
Doom
  • PC
  • XBOX One
  • PS4

Egy Reddit-felhasználó nem volt rest a ma megjelent Doom kódjába belenézni, és sokak bánatára olyasmit talált, ami mostanában egyre több warezoló életét nehezíti meg: a Doomot is a Denuvo Anti-Tamper védi.

denuvo-doom.png

Az osztrákok DRM-e már sikeresen védte meg a Rise of the Tomb Raidert, a Just Cause 3-at és a Star Wars: Battlefrontot, hogy csak néhány címet említsünk. De ez védi majd a Mirror’s Edge: Catalystet és a Total War: Warhammert is, szóval valószínűleg ezek sem fognak egyhamar kikerülni a warez és torrent oldalakra.

A Denuvo Anti-Tamper amúgy az egyik oka annak, hogy egyesek, például a 3DM cracker csoport szerint leáldozóban vannak a kalózjátékok. Az új DRM-ek már igen jól muzsikálnak, feltörésük igencsak időigényes és bonyolult, némely esetben pedig egyenesen lehetetlen. A 3DM például február 8-ától kezdve egy évre felfüggesztette tevékenységét, bár döntésük mögött nem kifejezetten az egyre nehezebb munka, hanem az áll, hogy szeretnék megtudni, milyen hatással van a tényleges eladásokra, ha nem készítenek töréseket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!