Tegnap meglepődve láttuk az első játékmenet-videót a hivatalosan még mindig be nem jelentett Far Cry 3: Blood Dragonból. Az ámulat nem csak a tartalomnak volt köszönhető, hanem kis részben annak is, hogy hirtelen ekkora anyag szivárgott ki; nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy több mint negyedórán át élvezhetjük egy még ki nem adott, a kiadó által formálisan csak félig-meddig elismert játék képsorait. Valami turpisságnak lennie kell a dolog hátterében, vagy valami furcsa marketingnek, ami magyarázatot ad erre.

Nos, tegnap kiderült, hogy azért láthattunk ennyi mindent a játékból, mert egy hackernek vagy egy hackercsoportnak sikerült feltörnie a Uplay rendszerét. A mutatványhoz semmi más nem kell, mint egy apró futtatható állomány, ami elhiteti a klienssel, hogy olyan játék van a birtokunkban, amit egyébként nem vettünk meg, vagy még meg sem jelent. Így sikerült letölteni a nagyjából 3 GB-os játékot, mely a beszámolók szerint teljes mértékben játszható.  

A Ubisoft mára leállította a letöltéseket biztosító szervereket, s addig vissza sem kapcsolják ezeket, ameddig a hibát meg nem oldják. A cég kihangsúlyozta, hogy a felhasználók személyes adatai nem kerültek veszélybe, s noha a letölteni nem tudunk játékokat, minden más szolgáltatás működik.

Feltörték a Uplayt!