Akik a legújabb csúcstechnológiára vágynak, azok hamarosan lecsaphatnak a Xiaomi legújabb prémium készülékére, a Mi 11-re. Ugyanakkor ha az ár-érték arány a legfontosabb, akkor a már piacon lévő okostelefonok közül választva is könnyedén kielégíthetjük igényeinket – például a Redmi Note 9 Pro modellel, amely ideális társ lehet fiatalos életvitelünkben, legyen szó fotózásról, videózásról vagy éppen játékról.

note9pro-camera.jpg

BRILLIÁNS RÉSZLETEK NÉGY LENCSÉN KERESZTÜL

A Redmi Note 9 Pro négy egységből álló kamerarendszerének „csúcsragadozója”, a 64 megapixeles főkamera kiemelkedő részletgazdagságot biztosít, hogy a megörökített pillanatok pontosan olyanok legyenek digitálisan is, mint ahogyan akkor átéltük őket. Ehhez jön még egy 8 MP-es ultra nagylátószögű kamera, amely 108 fokos tartományban képes rögzíteni, egy 5 MP-es makrólencse, amivel közelről szemlélhetjük a természet szépségeit, valamint egy 2 MP-es mélységélességért felelős kamera is. Ott van még mindemellett a készülék 16 MP-es előlapi kamerája is, amivel akár 120 fps-es szelfi felvételeket is készíthetünk.

note9pro-processor.jpg

A videók tekintetében sem lehet okunk a panaszra, hiszen 4K minőségben rögzíthetjük az eseményeket. De egyedi funkciókat kapunk: ilyen például a kaleidoszkóp mód, amivel alaposan kiélhetjük kreativitásunkat.

EREJE TELJÉBEN, AKÁR EGÉSZ NAP

A motorháztető alatt a Qualcomm Snapdragon 720G chipset dolgozik, amely a CPU-teljesítményt tekintve 36 százalékkal, a GPU-teljesítmény terén pedig 14 százalékkal teljesít jobban, mint az előző változat, a Snapdragon 712. Tartalmaink számára a „vásznat” a 6,67 hüvelykes DotDisplay kijelző biztosítja, gyönyörű részletgazdagsággal, amely a megfelelő védelemmel is el van látva az ütések és a kopás ellen a Gorilla Glass 5 borításnak köszönhetően.

note9pro-display.jpg

Hogy mennyire fiatalos készülék a Redmi Note 9 Pro, az talán az akkumulátor készenléti idején keresztül szűrhető le a legjobban, hiszen a telefon fel van készítve az egész napos használatra. Az 5020 mAh kapacitású telep a zenehallgatást 147 órán, a telefonálást 33 órán, a navigációt pedig 16 órán át bírja egyetlen feltöltéssel, de akkor sincs gond, ha inkább csak játszani szeretnénk reggeltől estig, hiszen így is kisajtolható belőle akár 13 óra játékidő. A 30 W-os gyorstöltésnek hála ráadásul hamar ismételten rendelkezésünkre áll a kütyü.

A SZIMMETRIA KEDVELŐINEK

Akik mindent szabályosan és élére állítva szeretnek látni, azoknak felemelő érzés lesz a készülékre pillantani, a Redmi Note 9 Pro ugyanis elöl-hátul teljesen szimmetrikus kialakítású. Mindemellé ergonomikus kialakítás is jár, többek között egy rendkívül jól kézreálló, oldalt található ujjlenyomat-érzékelővel, ami még könnyebbé teszi a telefon felvételét. Ami pedig hab a tortán, hogy a készülék számos olyan extra funkcióval bír, melyek a mindennapokban nagyon hasznosnak bizonyulhatnak. Ilyen például a Dokumentum mód, ami szkennerként funkcionál, az egyre több telefonról hiányzó 3.5 mm-es jack-csatlakozó, az infravörös távirányító mód vagy éppen a telefonos fizetéshez elengedhetetlen NFC támogatás.

note9pro-charge.jpg

Egy szó mint száz: a Redmi Note 9 Pro egy olyan okostelefon, mely a fiatalok számára ideális választásnak bizonyulhat, hiszen nemcsak játékra, videózásra és zenehallgatásra ideális, hanem a csúcskategória által ihletett hardvert és funkciókat is kínál, elérhetőbb árfekvéssel. Erős, csinos, sokat bír – mi más kell még?