Az előző résszel az Electronic Arts elég nagyot kaszált - nem mintha amúgy az elődökkel olyan rosszul járt volna, lássuk be, a név elviszi a hátán minden éven a programot -, ekkor végképp megérdemelték az elismerést, hiszen a FIFA 07 piszkosul minőségi darab lett. Persze mi elsősorban a magyar kommentártól estünk hasra, az újdonság varázsa valóban elkápráztatott mindenkit. Viszont mostanra valami újjal kell előrukkolnia a csapatnak, de én nem félteném őket: jó úton járnak!

Fifa 08 infóNemrégiben az is kiderült, hogy az új rész borítóján olyan nagy nevek fognak feszíteni, mint Andreas Ivanschitz, Miroslav Klose, Sergio Ramos, Tranquillo Barnetta, Florent Malouda, Frank Ribery, és a mindent ütő Ronaldinho is - utóbbi már sokadszorra! Ők egyébként az adott ország - sorban: Ausztria, Németország, Spanyolország, Svájc, Malouda és Ribery pedig Franciaország -  lokalizált, helyi kiadásain villognak, az USA és UK verziók "címlapsztárjait" jövő hónapban leplezik le; Ronaldinho a nemzetközi marketingkampány vezéralakja, így ő mindegyik verzión szerepel.

A másik infó szerint Barcelonában egy motion-capture stúdióban a felsorolt sztárok közreműködésével már nagyban folyik az egyéni mozdulatok, cselek, stílusok rögzítése, hogy aztán a játékban valóban élethű, valódi fociélményben lehessen részünk.

Az EA Canada által fejlesztett FIFA 08 valamikor a jövő hónap folyamán kerül hivatalos bejelentésre, de ez már csak a formalitás kedvéért történik: mind tudjuk, hogy ősszel érkezik az újabb rivális. Az utód minden platformot meg kíván hódítani, így reszkessen a PES-széria, hiszen az Electronic Arts idén is ki akar tenni magáért...

(Az illusztrációként felhasznált képek az előző részekből származnak!)