FIFA 09 - platformonként más és másAz Xbox360 és PS3 platformokon több mint 250 javítás és újítás történt az alap játékmenetet illetően. Az új animációs technológiának köszönhetően valósághűbben néznek ki a passzjátékok, és pörgősebbek a cselezések. Kihasználva az új generációs konzolok erejét, a fizika nagyobb szerepet kap, ez főleg abban fog megmutatkozni, hogy a labda úgy fog pattogni, ahogy neki azt kell. A játék Custom Team Tactics rendszerével a legapróbb részletekig átalakíthatjuk és finomra hangolhatjuk a csapat felállását és taktikáját, akár meccs közben is. A tavaly bevezetett Be a Pro mód négy évesre bővül, így kiválasztott játékosunkat igazi futballcsillaggá nevelhetjük.

Áttérve a Wii verzióra, itt kétféle játékmód várható. Az egyik a klasszikus 11 a 11 elleni felállás, a másik pedig a 8 a 8 elleni "árkádosabb". Az utóbbiban a világsztárok Mii verzióival rúghatjuk a virtuális bőrt. A FIFA 09 - All Play irányításán javítottak és egyszerűsítettek, hogy a kezdő játékosok is élvezhessék a játékot.

A FIFA 09 PC verziója végre megkapja a várva várt új grafikus motort, amelynek hála next-gen grafikájú lehet a szeretett játék. Az új részben találunk majd személyre szabható widgeteket (kis információs ablakok), amik folyamatosan tájékoztatnak majd minket arról, hogy mi folyik a valódi foci világában. A másik újítás, ami engem nagyon meglepett, hogy az egerünk segítségével is játszhatunk majd, bár ezt még nem tudom, hogyan kell elképzelni.

FRISS: Befutott az első két PC-s screenshot a játékból, íme:

FIFA 09 - platformonként más és másFIFA 09 - platformonként más és más

500 új animációval és egy nagyban javított fizikai rendszerrel jelentkezik a Playstation 2-es változat. A javított fizika a játékosok ütközésénél figyelembe veszi a sebességet, a tömeget, és az ütközés irányát, hogy kiderüljön, kihez kerül a labda. Az ügyes játékosok pedig az egy az egy elleni helyzetekben fogják igazán értékelni, hogy javult a karakterek irányíthatósága. Négy új cselt is kapunk, amivel együtt már 32 fog a rendelkezésünkre állni.

Végül, de nem utolsósorban a hordozható konzolok következnek. Itt nem annyira szembetűnőek az újítások, de azért itt is akad egy-két dolog. PSP-n és DS-en is megkapjuk a kibővített Be a Pro módot, csakúgy, mint az összes platformon, plusz mellé egy egyedi kameranézetet is.