A portugál világsztárt a továbbiakban Neymar, Dybala és De Bruyne helyettesítik a FIFA 19 borítóin. Neymar a PSG játékosa, Dybala jelenleg Ronaldo csapattársa a Juventusban, De Bruyne pedig a Manchester City-t erősíti, így három a Bajnokok Ligájában is szereplő fiatal klasszis veszi át Ronaldo helyét. Egyebként ők eddig a FIFA Ultimate Team arcai voltak, most előléptette őket az EA.

Idén nem volt szerencséje az EA-nek a borítóval, az első bonyodalmat az okozta, hogy Ronaldo a nyáron a Real Madridból a Juventusba igazolt, viszont ekkorra már sok helyen megjelent a Királyiak szerelésében a reklámanyagokon. Nyilván ez nem befolyásolta Ronaldo-t abban, hogy áttegye-e Madridból Torinóba a székhelyét. Ahogy sok szurkolót, úgy az EA-t is váratlanul érte a váltás, de ekkor még grafikusok gyorsan átöltöztették Ronaldo-t zebracsíkos mezbe. Most viszont egy ennél komolyabb döntést hozott meg az EA.

Sejteni lehet, hogy az egyik fő ok a tavaly októberben kirobbant szexuális zaklatási botrány lehet, ami után az EA közölte, hogy amíg nem tisztázódik a helyzet kénytelenek lesznek szép fokozatosan eltávolítani Ronaldo arcát a játékhoz kapcsolódó anyagokból, hiszen nem vet rájuk jó fényt az ügy. De leszögezték, hogy annak lezárulásáig kiállnak a játékos mellett, viszont bizonyos lépéseket muszáj lesz megtenniük saját jóhírük megóvásának érdekében.

fifa19ujborito.jpg

Az elmúlt években Messi vagy Rooney évekig pózolhattak a FIFA-sorozat borítóin, most úgy néz ki, hogy Ronaldo két év után leváltásra kerül. Adódik a kérdés: Vajon ki lesz a következő FIFA borítóján?