• Az EA még hatékonyabb módszerekkel próbálja kiszűrni a rasszizmust a FIFA 21-ben
  • A megjelenés óta több mint 9 ezer felhasználót tiltottak ki

Sok más online játékhoz hasonlóan a FIFA 21-ben is állandó probléma sajnos a rasszizmus és a toxikus viselkedés, amire jó példa az az eset, melyről nemrégiben számoltunk be. Egy 18 éves játékos az Instagramon zaklatta a játékban Iconként szereplő Ian Wrightot, amiből végül bírósági ügy lett, az EA Sports pedig örökre kitiltotta a sértegetőt.

Az EA a játékon belül is igyekszik védekezni automatikus szűrőkkel, ezek azonban nem mindig érik el a kívánt hatást, a kiadó egyik szóvivője pedig nemrég elárulta, hogy hamarosan új, még intelligensebb és hatékonyabb technológiákat fognak bevezetni, melyek könnyebben kiszűrik a problémás felhasználókat.

fifa-21-az-ea-uj-technologiaval-igyekszik-felvenni-a-harcot-a-rasszizmus-ellen.jpg

Az EA szerint a legtöbb ilyen jellegű esetet a Pro Clubs játékmód szüli, ahol a játékosok elnevezhetik csapataikat és focistáikat, ezt pedig sokan rasszista, homofób és egyéb támadó jellegű üzengetésre és poénkodásra használják fel. A játék megjelenése óta eddig 9 ezer felhasználót tiltottak ki véglegesen, 25 ezer esetben pedig figyelmeztetést vagy ideiglenes felfüggesztést osztottak ki büntetésként.