• Megdöntötte saját rekordját a Final Fantasy 14 Steamen
  • Rengetegen játszanak vele
  • Ám sajnos a szerverek ezt nem bírják

2010-ben jelent meg a Final Fantasy 14, bár sikert akkor nem aratott. Arra várni kellett a 2013-as átalakításig, azaz a Final Fantasy 14: A Realm Reborn-ra. Azóta a játék jól megvan, a közösség is szereti. Olyannyira, hogy idén júliusban összesen 67 148-an játszottak vele egyidejűleg a Steamen. Most ez a rekord dőlt meg az Endwalker megjelenésével, ugyanis a SteamDB szerint tegnap 95 150-en léptek be a programba.

És ezt sajnos a Final Fantasy 14 szerverei meg is érzik. A leterheltségük miatt hosszú-hosszú sorban állások vannak, ráadásul az is megeshet, hogy a rendszer a több órás várakozás során dobja le a játékost. Vagyis kezdheti az egészet előlről.

A Square Enix hivatalos közleményben kért bocsánatot mindezért, és megígérte, hogy az Endwalker holnapi, hivatalos megjelenése után (most még csak az előrendelők férhetnek hozzá) minden aktív előfizető kap 7 nap ingyenes          játékidőt, hogy ezzel kompenzálják a kellemetlenségeket. Mi több, ha a helyzet nem javul, további ingyenes időszakokat is beiktathatnak.

final-fantasy-xiv-endwalker.jpg