• Új előzetest kapott a Final Fantasy VII Remake
  • Megjelenési dátumot kapott a MediEvil
  • Bemutatkozott a Monster Hunter: World új DLC-je
  • Három kisebb indie játékot és egy limitált PS4-et is láthattunk

A korábbi ígéretnek megfelelően a Sony csütörtök éjfélkor előrukkolt a második State of Play adással, mely a 10 perces hossz ellenére jóval ütősebbre sikeredett, mint az első. Vágjunk is bele, jöjjön az összefoglaló!

final-fantasy-7-medievil-monster-hunter-dlc-utos-state-of-play-adassal-jelentkezett-a-sony.jpg

Igaznak bizonyultak a korábbi pletykák és találgatások: tényleg kaptunk egy új Final Fantasy VII Remake ízelítőt. Nem véletlenül használtuk ezt a szót, a júniusi E3-on ugyanis komolyabb betekintésre is számíthatunk - mindenesetre jó volt látni végre újból a régóta bujkáló fejlesztést.

Már előre bejelentették, hogy a MediEvil mindenképpen szerepelni fog, így aztán nem okozott meglepetést, hogy új videóval jelentkezett a PS1-es klasszikus modernizált változata. Ráadásul napra pontos megjelenési dátumot is kaptunk: október 25-én érkezik a PS4-es remake.

Bemutatkozott a Monster Hunter: World eddigi legnagyszabásúbb kiegészítője, a Monster Hunter World: Iceborne is. Az új sztorival, szörnyekkel és küldetésekkel támadó DLC szeptember 9-től lesz elérhető PS4-en és Xbox One-on, a PC-verzió pedig valamikor a tél folyamán érkezik majd.

A fentiek mellett három kisebb PS4-es újdonságot is láthattunk. Az első a Predator: Hunting Grounds, mely egy egyelőre igen titokzatos Predator-feldolgozás lesz. Gameplay-t nem láthattunk - annyit tudni, hogy valamikor 2020-ban érkezik.

A második újdonság egy renkdívül stílusos, voxelgrafikás hack-and-slash játék, a Riverbond, melyben egyszerre négyen mehetünk vagdalkozni. A lenti trailerben a 8 vendégkarakter is megtekinthető (köztük a Guacamelee!, a Shovel Knight és a Psychonauts hősei) - a játék valamikor a nyár folyamán érkezik.

A harmadik bemutatott indie-újdonság az AWAY: The Survival Series volt, ami egy egészen különleges, kissé természetfilm-szerű kalandjáték, amiben egy erszényesmókussal kell küzdenünk a túlélésért.

Végül, de nem utolsó sorban egy új PS4-modellt is láthattunk: a limitált, 1 terabájtos HDD-vel szerelt Days of Play verzió júniustól lesz kapható.