• Lehetséges, hogy a régi Final Fantasy-k remastered verziói elkészülhetnek
  • Ez függ az eredeti fejlesztőcsapattól is

A Final Fantasy-k a játéktörténelem időtlen klasszikusai, és miközben mindenki az egyik legjobb rész, a Final Fantasy VII remake-jének megjelenésére vár, Hasimoto Shindzsi arról beszélt, hogy hogyan készülhetnének el a régi epizódok remastered verziói. 

"Az eredeti játékokat mindig is a szükséges tisztelettel kezelem, hiszen a fejlesztőcsapatok rengeteg munkát, gondolatot és szenvedélyt tettek bele. Nem a hardver oldaláról tisztelem, hanem abból a szempontból, ahogy a pixel art grafikát megalkották. Ezeket akkor kifejezetten a képcsöves televíziókhoz tervezték, de voltak akkor is olyan problémák, ilyen az irányítás, amiket nem tudtak megoldani akkor. Ezeken szeretnénk úgy változtatni, hogy az igazodjon a mai idők követelményéhez, hogy a fiatalabb generációk is tudjanak vele játszani." -- mondta el az interjúban. A remake és a remaster verziók különbségére is révilágított:

"A remake-ben az eredeti verziót teljesen újragondolod, az alapoktól kezdve. Ez valójában egy hatalmas feladat, amit nem lehet egyszerre végezni több játékkal. Most a Final Fantasy VII van soron, aminek a remake-jét a rajongók reméljük ugyanúgy élvezni fogják, mint az eredeti részt."

Már több FF fejlesztőcsapat is konzultált a játékok remastered verzióiról, és arról, hogy mely elemeiket kéne megváltoztatni. Ilyenek például a kultuúrális referenciák, amik az elmúlt évtizedekben idejét múlttá váltak, vagy pedig a 4:3-as helyett 16:9-es képarányra való átállás, az azonban csak pár dolog a rengetegből. Hasimoto Shindzsi arról is beszélt, hogy szerinte miért olyan népszerűek a remastered verziók. 

"Az emberek emlékei a fősodorba tartozó Final Fantasy címeknél azért olyan erősek, mert tudják, hogy ezek a szórakoztató termékek milyen mélyen hatott az életükre. Bemutathatok nekik egy teljesen új címet, ami ebbe a generációba tartozik, de az emberek, akik ma a harmincas-negyvenes éveikben vannak, és ezekkel a Final Fantasy játékokkal akkor játszottak, amikor még csak tinik voltak, felejthetetlennek tartják. Ezt figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy ezek kincsek, amiket meg kell őrizni."

Ti egyetértetek a szakember véleményével?

final-fantasy-iv.jpeg