• A Final Fantasy VII 22 évvel ezelőtt jelent meg
  • A fejlesztők egy 22 perces videóban emlékeznek meg a kultjátékról

A Final Fantasy VII a sorozat születésének 10 évfordulóján került a boltokba, és egyből elvarázsolta a játékosokat és  a kritikusokat is. Japánba kevesebb, mint három nap alatt, több, mint kétmilliót adtak el a játékból, amit a GameFan újságírója a "valaha elkészített legjobb játéknak nevezett." A rajongók régóta szerették volna viszontlátni a Final Fantasy VII-et felújított formában, amiről először azt mondták a Square Enix fejesei, hogy 40 évbe kerülne elkészíteni, aztán mégiscsak nekiláttak, a bejelentés az E3 2015 alatt történt meg.

final-fantasy-vii-7-inside-documentary-featurette-developer-interviews-re.jpg

A Final Fantasy VII rajongótábora az elmúlt két évtizedben sem csökkent, így amíg a rajongók megkapják a következő, remake-kel kapcsolatos híradagjukat, a fejlesztők úgy döntöttek, hogy készítenek egy videót, amelyben az eredeti játék megszületésének körülményeiről mesélnek, nem egy, nem két, de huszonkét percben. Megszólal benne többek között Kitase Joshinore, a játé író-rendezője, Hasimoto Sindzs producer, és Naora Jusuke művészeti igazgató. 

Érdemes végignézni, hisz az anyag jóval hosszabb, mint egy átlagos, kulisszák mögötti videó, rengeteg érdekességről szó esik benne, ráadásul van angol felirat is, így a megértéssel sem lehet gond. Parancsoljatok!