Mától végre Steamen is megvásárolható a legendás Final Fantasy VII. A játék felújított PC-s változata támogatja a Windows 7 operációs rendszert is, fut 64-biten, és bár gépigény terén kicsit erősebb konfigot igényel, mint az 1998-as első kiadás, legalább Alt+F4 nélkül is ki lehet klépni belőle. A játékban egy Cloud nevű zsoldost irányítunk, aki egy lázadó csoport tagjaként veszi fel a harcot a gonosz Shinra megacég ellen -- persze a sztori idővel árnyaltabbá válik, és egy igen érzelmes mesét mond el, melynek egyik jelenete játékosok millióit fakasztotta könnyekre annak idején.

A Final Fantasy VII steames változata 36 achievementet tartalmaz, melyek még a legnagyobb FF-veteránokat is megizzaszthatják. A játék rendszerigénye az alábbi:

Final Fantasy VII gépigény (Steam):

  • Operációs rendszer: Microsoft Windows XP/Vista/7 (32/64 bit)
  • Processzor: 2 GHz-es, egymagos CPU
  • Memória: 1 GB RAM
  • VGA: DirectX 9.0c kompatibilis videokártya
  • HDD kapacitás: 3 GB

A Final Fantasy VII Steam-verziója talán segít begyógyítani a rég áhított remake hiánya keltette sebeket, és elfeledteti a PC-s játékosokkal, hogy a PS3-as és Xbox 360-as haverok nemsokára Lightning Returns: Final Fantasy XIII-at, PS4-es és Xbox One-os gamerek pedig jövőre Final Fantasy XV-öt kapnak -- igaz, utóbbi lehet, hogy egy nap személyi számítógépekre is megjelenik.

Final Fantasy VII (Steam) -- Megjelenés: 2013. július 4. -- Gépigény: CPU: 1 magos / 2 GHz, RAM: 1 GB, VGA: SM 3.0 / 256 MB, HDD: 3 GB