Nem sokkal a Final Fantasy VII visszatérése után, a Square Enix most a Final Fantasy VIII-at is elérhetővé tette a Steam áruházának virtuális polcain. Akik nem ismerik a játékot, azok képzeljék el a hetedik rész még badassebb változatát: a korhoz képest döbbenetes grafika; mély sci-fi sztori, némi romantikával megfűszerezve; vallásos és filozófiai témák boncolgatása; epikus harcok; fene se tudja, hány tucat játékóra. Igen, a PlayStation-érában még tudtak klassz JRPG-ket csinálni a derék Squaerék.

Érdekesség egyébként, hogy a játék befejezése máig vita tárgya: egyesek szerint (és most nagyon enyhe spoiler következik) a főszereplő fűbe harap az egyik csatában, és a játék második fele csak egy álom. Az elméletnek saját weboldala van, aki tud angolul, a végigjátsszás után mindenképp böngéssze át!

És akkor most a számok: a játék 12,99 euróba kerül Steamen, itt lehet megvenni. Nem olcsó, de tekintve, hogy a felújított változat nem ijed meg a 16:9-es monitoroktól, és a modern PC-ken is kiválóan fut, talán elnézhető a viszonylag magas ár. Egyedül a gépigény felhizlalása lehet bosszantó, de a mai gépek többsége simán megüti a mércét.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!