2013. augusztus 27-én jelent meg a Final Fantasy XIV: a Realm Reborn, az elmúlt öt év pedig két szuper kiegészítőt (Heavensward, Stormblood) hozott, és dobpergés, pezsgőbontás, koccintás: 14 millió regisztrált játékost a Square Enixnek! Ez egy nagyon szép szám egy olyan világban, amelyben az MMORPG-k alfája és omegája a World of Warcraft.

"Az első Final Fantasy XIV ugyan elhasalt, de a média támogatásának, a velünk dolgozó cégeknek, és az elkötelezett játékosoknak köszöngetően képesek voltunk elindítani a Realm Reborn-t 2013-ban. A játék szó szerint újjászületett, mára pedig azzá a címmé vált, amit mindannyian szeretünk és ismerünk. Ezt pedig nem tudom elégszer megköszönni." -- írta Joshida Naoki, aki az évforduló alkalmából egy speciális, 14 órás live streamet közvetít (már megy, itt lehet bekapcsolódni), melyben szó esik a FF XIV és a Monster Hunter World crossover eseményről is.

A rendező-producer szavaiból az derült ki, hogy a jövőben bővülni fog a Realm Reborn, állítása szerint rengeteg olyan történet van még a tarsolyukban, amit szeretnének elmondani.  

"A Final Fantasy XIV az elkötelezettség és a szenvedély eredménye. Reméljük, hogy ti, a Fény Harcosai továbbra is támogattok majd minket, hogy tovább építsük ezt a remek világot." -- tette hozzá a japán szakember. Erre csak annyit mondhatunk: így legyen!

final-fantasy-14-5th-anniversary.jpg