• A Final Fantasy XV-ben egygombos akciók lesznek
  • Az autók magukat vezetik, ha úgy akarjuk
  • Tabata inkább a casual játékosokat célozza

Már a TGS 2014-es gameplay-videóban is szemet szúrt az embereknek, hogy a Final Fantasy XV-ben a harcok olyan egyszerűek, mint az egyszeregy. Nos, még annál is egyszerűbbek, ugyanis a játékot dirigáló Tabata Hadzsime több casual játékost szeretne bevonni a Final Fantasy-élménybe, ezért alaposan butítottak a programon.

A Eurogamernek adott interjújából kiderült, hogy az autókat nemcsak mi magunk vezethetjük, hanem, ha úgy kívánjuk, azok maguktól is elszállítanak minket A-ból B-be. Emellett egyszerűsödött a harcrendszer, mostantól egyetlen gomb is elég lesz a sikeres akciókhoz.

„Az új konzolok hardverspecifikációi lehetővé teszik, hogy beállítsuk a különféle ellenfeleket és harcmodorokat, de én egyszerűsíteni akartam ezen. Alapvetően egyetlen gomb használata elég lesz az akciókhoz. Te megnyomod, az MI pedig elvégzi a többit, megadva neked a gyors elégtételt” -- mondta Tabata. „Én sem leszek már fiatalabb. Nem akarok kétségbeesetten gombokat nyomogatni. Ki akarom használni a hardverben rejlő lehetőségeket, elkerülve a mozgásparancsok kiadásának gondjait.”

Nos, hát, izé… Lehet, hogy ezzel a megoldással bevonzanak néhány casual játékost, na de vajon hány rajongót veszít el a franchise, mert a Final Fantasy XV nem hagyja őket játszani, hanem megcsinál helyettük mindent?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!