Piszkosul rosszul zárta a Square Enix az üzleti félévet, 33 milliós veszteséget könyvelhettek el az új IP-k fejlesztésére létrehozott Luminous Productions nevű stúdiónak hála. Ez sajnos komoly következményekkel jár, egyebek mellett távozott a Luminous vezetője, Tabata Hadzsime, aki egyben a Final Fantay XV direktora is volt.

A másik komoly következmény, hogy a Square kénytelen volt a korábban beharangozott, jövőre tervezett négy DLC-ből hármat törölni, mivel azokat is a pénznyelő Luminous fejlesztette. Egyedül az Ardyn: The Conflict of the Sage fog megjelenni, elvileg márciusban, az Aranea: The Beginning of the Endtől, a Lunafreya: The Choice of Freedomtól és a Noctis: The Final Strike-tól érzékeny búcsút vehetünk.

Az Ardyn amúgy kapott egy rövid teasert is, illetve december 15-én, illetve január 10-én érkezik hozzá egy, az előzményeket elmesélő anime. Emellett a játék online komponense, a Comrades is kap egy nagyobb frissítést december 12-én, amiben új bossok, fegyverek és ruhák lesznek.