Nagyon nehéz eligazodni a Final Fantasy Versus XIII háza táján, hisz a játék, melyet a PlayStation 3 egyik nagy exkluzív durranásaként jelentettek be még 2005 szeptemberében (!), azóta sem jelent meg. Holott elvileg multiplatform projekt lett és "jól haladnak" a munkálatok. Hogy mi állhat a notórius, és meglehetősen nevetséges késés hátterében, senki sem tudja, noha tavaly már elterjedt, hogy törölték a projektet, bár a Square Enix szerint erről szó sincs.

Februárban aztán bejelentették a PlayStation 4-et, ami újabb találgatásokra adott okot: lehetséges lenne, hogy a Square Enix nextgen játékot farag a vaporware-ré vált Versus XIII-ból? Nos, ha hihetünk a ma felröppent, VGLeaks által megszellőztetett pletykának, akkor igen. Sőt, a játék címe is megváltozott, most már Final Fantasy XV-nek hívják!

A híres szivárogtatóoldal információi szerint a Square Enix fejlesztőinek gondjai akadtak a jelenlegi konzolgenerációval. A játék egyre ambiciózusabb lett, nem tudták megoldani, hogy elbírják a hardverek, így fiókba tették, majd két éve átállították PlayStation 4-re. A játékmenet, a helyszínek és a világ is változtak, így a Final Fantasy XV egy teljesen új játéknak tűnik. Mivel pedig a munkába a Sony is besegít, ezért az FF XV PS4-exkluzív cím lesz.

Final Fantasy XV lett a Versus XIII-ból?

Ez persze még csak pletyka, nem kell készpénznek venni, az is elképzeléhető, hogy a játék multiplatform maradt (szívesen látnánk egy PC-s FF-t), és valamikor ősszel piacra dobják, lesz ami lesz alapon. Ugyanakkor nehéz elhinni, hogy egy olyan felkészült, és az utóbbi időben szinte csak jó döntéseket hozó vállalat, mint a Square Enix, ilyen sok pénzt és energiát ölne egy játékba, ami sehogy sem akar megjelenni. Talán az E3 után többet tudunk majd.