Az, hogy Edmund McMillen agya másképp működik, mint az átlagemberé, régóta tudjuk, és hálásak is vagyunk ezért, hiszen ennek köszönhetően olyan játékokat kaptunk tőle, mint a Bindig of Isaac vagy a Super Meat Boy (utóbbira holnap még visszatérünk!). Akinek pedig megvan a Basement Collection is, tudja, hogy Ed barátunk bővében van a beteg ötleteknek – az egyikből most játék is született.

Az alkotás a kétértelmű Fingered címet kapta, ám mielőtt dévaj ötletekbe kezdenétek, elárulom, hogy egy „hiperrealisztikus” nyomozószimulátorról van szó, amelyben el kell kapnunk a város életét megrontó bűnözőket a tanúk segítségével. Ám utóbbiak nem túl megbízhatók, hiszen míg egy ember valaki szerint kövér, a másik szerint szexi lehet, ezért aztán jól meg kell gondolnunk, hogy ujjunkkal rábökjünk (innen a cím) a megfelelő figurára, hiszen az illető azon nyomban a villamosszékben végzi . A játék 21 zavaros szintet, több millió véletlenszerűen generál megujjazható – avagy ártatlanul meggyilkolható – gyanúsítottat (köztük jó pár celebet), és egy kiterjedt rendőrségi adatbázist kínál.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Fingered augusztus 18-án jelenik meg, mindössze 1,87 dollárért/euróért – az ár nyilván sejteti, hogy nem egy százórás RPG-t kapunk, de valószínűleg ennyi is elég lesz ahhoz, hogy magunkra zárjuk megint az ajtót. Alant pedig egy trailer, amelynél betegebbet rég láttam már – elkövetője James Id, McMillen régi tettestársa, aki korábban is ellátott minket hasonló rémlátomásokkal. Szóval, készítsétek az ujjatokat...