• Futballmeccsen tüntettek az esport ellen
  • Kontrollereket és teniszlabdákat dobáltak be a pályára

Teniszlabdák tömkelegét és kontrollereket dobáltak be a Young Boys és a Basel svájci futballcsapatok szurkolói a pályára a csapatok mérkőzése alatt. A meccset (mely egyébként 7:1 végeredménnyel zárult) kétszer is megszakította a csapatok ultráinak tiltakozása, melynek során egy molinó kifeszítése mellett és a már említett tárgyakat nem éppen hízelgő üzenettel ellátva („f*ck esport” és „scheiss esport”) tiltakoztak az esport térnyerése ellen.

svajc-esport-protest.png

A tüntetés hátterében egész pontosan az áll, hogy a svájci futball-ligában immáron négy csapat (Basel, St. Gallen, Servette és Lausanne) is rendelkezik esport-divízióval, és az a szóbeszéd járja, hogy külön bajnokságot indítanának a számukra, illetve minden csapatnak kötelező lenne egy esport osztály felállítása. Bár a liga nem tett közzé hivatalos részleteket, a rajongók nemtetszésüknek adtak hangot, mondván „ennek semmi köze a csapatokhoz” és „ez csak a pénzről szól, nem a sportról”, ezt követe a rendhagyó tiltakozás.

Arról persze lehet vitatkozni, hogy az esport Olimpiára befér-e (melyhez egyébként egyelőre úgy fest, hogy lassan, de biztosan közeledik), és persze arról is, hogy joggal zavarja-e a svájci (vagy egyéb) futball szurkolókat ennyire egy teljesen különálló liga létrejötte. Mi a ti véleményetekre vagyunk kíváncsiak!