• Egy kiskorú fiúnál találják meg a pedofíliával vádolt, eltűnt köztisztviselő útlevelét
  • Közben a hallgatásba burkolózó tinire utcai bandák vadásznak
  • Mozipremier hamarosan

Folytatódnak a Q-ügyosztályos filmek. A Hajtóvadászat című ötödik epizódban ugyan felfrissül a színészgárda – Nikolaj Lie Kaas helyett a világhírű Ulrich Thomsent (Ádám almái, Születésnap, Gengszterek fogadója) láthatjuk a főfelügyelő szerepében – a történet alapját továbbra is Jussi Adler-Olsn bestseller könyvsorozata képezi. A rendezői székbe pedig A homok alatt című Oscar-jelölt háborús filmet jegyző Martin Zandvliet került.

mv5bode5mzrhzdytotmyyi00mtywlwfjnzetmzzjmgm0nmuyztk5xkeyxkfqcgdeqxvymta2mdaynzq5v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

A történet középpontjában ezúttal egy kiskorú utcagyerek áll, akit egy eltűnt személy útlevelének birtoklása miatt fog el a dán határőrség. Az irat ráadásul egy olyan befolyásos köztisztviselőé, akit korábban pedofíliával vádoltak meg, ám ügyét meglepően hamar lezárták. A zárkózott fiú nem hajlandó beszélni a rendőrségnek, így Mørck felügyelő nehézségek árán tudja csak megvédeni őt a törvény szigorától és a rá vadászó bandatagoktól.

Pontos premierdátumot egyelőre nem tűztek ki a produkcióhoz, de hamarosan Magyarországon is mozikba kerülhet a film. Alább láthatjátok a frissen közzétett feliratos előzetest. Nektek hogy tetszik?