• Új rendszerfrissítés érkezett Xbox Series X-re, Xbox Series S-re és Xbox One-ra
  • A dinamikus hátterek mellett technikai és kényelmi funkciókat is kaptunk

Néhány héttel a generációváltást követően megérkezett az első komolyabb Xbox rendszerfrissítés, amely nemcsak az Xbox Series X és az Xbox Series S, hanem az Xbox One platformot is érinti.

Az update leglátványosabb újítása a dinamikus hátterek bevezetése, melyekből egyelőre 6 féle érhető el, ám a Microsoft azt ígéri, hogy a későbbi frissítésekkel tovább bővítik majd a felhozatalt.

fontos-frissitest-kaptak-az-xbox-konzolok.jpg

Bekerült az Auto HDR funkció is, amely automatikusan javítja a vizuális minőséget az előző generációs játékoknál. Amikor ez be van kapcsolva, egy "Auto HDR" felirat jelenik meg a Guide menü jobb felső sarkában.

Már most több tucat olyan régebbi játék van emellett, amely optimalizált változatot kapott Xbox Series X és S konzolokra. Mostantól pedig a könyvtáron belül is jobban látszódni fog, melyek ezek, a csempéken ugyanis egy "X|S" plecsni jelzi ezt a kategóriát, amire akár külön rá is lehet szűrni.

Az Xbox Game Pass kapcsán is bekerült egy hasznos kényelmi funkció, a "hamarosan" szekcióban ugyanis most már van lehetőség előtöltésre azoknál a címeknél, melyek néhány napon belül érkeznek. Nem minden játéknál lesz elérhető a pre-install, így a Game Pass applikációba bekerült egy új opció, amivel besorolhatjuk letöltésre a többi címet, hogy rögtön az első nap elinduljon a telepítés.