A Tomb Raider többjátékos módjának bejelentése többeket felidegesített, mert ha van olyan franchise, aminek nem hiányzik a multi, hát a TR az. Persze valahol érthető a Crystal Dynamics lépése, hisz manapság mindenbe gyömöszölnek valamiféle többjátékos lehetőséget (vagy ugye kooperatív módot), és nyilván nem szeretnének lemaradnia a konkurencia mögött -- főleg azok után, hogy a PS3-as Uncharted-sorozat milyen kellemes multis örömöket szerzett a játékosoknak.

Az tehát, hogy lesz többjátékos komponens a Tomb Raiderben, érhető és elfogadható. Most azonban kiderült, hogy az Xbox 360-as és PlayStation 3-as változatokban elérhető achievementek negyede (ami Xboxon 250 G-t jelent) csakis multiban lesz elérhető, tehát az egyjátékos módot gyűrve nem lehet "kimaxolni" a programot. Ez valószínűleg az esetleges PC-s trófeákra is érvényes. A talán legnehezebben megszerezhető medál az Xbox 360-on 30 G-t érő True Commitment, mely megköveteli, hogy elérjük a 60-as szintet -- ez minden bizonnyal sok tucat online játékórát követel meg.

A magunk részéről nagyon kíváncsiak vagyunk a Tomb Raiderre, főleg, mióta lehetőségünk volt kipróbálni Londonban egy igen ígéretes demót (erről egy rövidített cikket a PC Guru Online-on is elolvashattok). A többjátékos móddal kapcsolatban azonban fenntartásaink vannak, mert elég nehezen illeszkedik a program miliőjébe. A multiból itt láthattok videót és erre olvashattok hivatalos részleteket.