A játékot a Sports Interactive fejleszti. Az egyik legfontosabb újdonság az lesz, hogy elsőként ebben a játékban jelenik meg a valós időben történő tárgyalás a focistákkal. A Sports Interactive számos ügynökség munkáját figyelte meg, hogy ezek a tárgyalások a lehető legrealisztikusabban jelenjenek meg a játékban. Az ügynököknek mind meglesz a saját személyiségük, így meggyőzésükhöz eltérő hozzáállás kell majd. A játékosok edzésszisztémájában is történtek fejlesztések. A "meccselőkészítés" funkcióval az edzők egy-egy speciális területre koncentrálva adhatnak utasítást a játékosoknak, hogy mit gyakoroljanak, és a játékosok 14 egyedi képességét lehet majd megkülönböztetni.

A kommunikációt a fejlesztők megpróbálták új szintre hozni. Az edző privát beszélgetéséket folytathat játékosával, csakúgy mint más klubokkal. Az igazgatóságnak, a személyzetnek is meglesznek a saját igényei, melyekre megfelelően kell majd reagálni.

A grafikában száznál is több új animáció lesz megfigyelhető, új stadionokat, játékosérzelmeket, karaktermodelleket, gólöröm-modellezést építettek be a fejlesztők a játékba.

A program idén, karácsony előtt jelenik meg PC, Macintosh és PSP platformokra.