• A játékosok 68,8%-a költ a Fortnite mikrotranzakcióira
  • Fejenként átlagosan közel 85 dollárt költenek a játékra

A Fortnite sikeréről sokszor és sokat halottunk, most viszont kézzelfogható és megdöbbentő számokkal is szolgálhatunk. Igaz, a felmérés nem teljességgel reprezentatív, mert nem a teljes játékosbázist veszi figyelembe, hanem egy 1000 főt számláló csoportot - de ebből már egész jó képet alkothatunk a vásárlási szokásokról.

A megkérdezett játékosok 72,7%-a ugyan más játékokkal is játszik, a maradék fő elfoglaltságának az Epic battle royale-játékát jelölte meg. Átlagban 84.67 dollárt költenek rá, melyhez ha hozzávesszük azokat, akik egy buznyák vasat sem fizetnek ki, akkor is 58.25 dollár az átlag, ami egy teljes értékű AAA-kategóriás játéknak felel meg.

Ezek eloszlása is tanulságos: a játékosok 59%-ban karaktereket és megjelenést, 18%-ban sárkányrepülőre, 14%-ban eszközökre és 10%-ban emote-okra költik ezt a pénzt. Az eltérésekért a battle pass tehető felelőssé, mely szintén népszerű, a 10 dolláros változatot 80%, a 25 dollárosat pedig 46% vette meg. Ami viszont a legmegdöbbentőbb, hogy a játékosok ötödének fogalma sincs arról, hogy ezzel semmilyen játékbeli előnyhöz nem jutnak.

fortnite-battle-royale-panorama.jpg