Érdekes megoldással helyettesíti a Turn10 az Xbox One DRM-jét: a Forza Motorsport 5-höz már a megjelenés napján kiadnak egy ingyenes DLC-t, amit muszáj lesz letölteni, különben a játék egyszerűen nem fog elindulni. Korai védelem a gépet feltörő warezhuszárok ellen, vagy újabb antipatikus húzás, hogy rászoktassanak bennünket az állandó internetes kapcsolatra?

Nos, a Turn10 szerint egyik sem: Dan Greenawalt csapatfőnök az IGN-nek úgy nyilatkozott, hogy a letölthető tartalom sok-sok autója és pályája a fejlesztés kései szakaszában került a Forza Motorsport 5-be, így nem láttak jobb megoldást, mint kötelező DLC-ként interválni azt. A dolog úgy működik, hogy amikor először teszed bele a lemezt az Xbox One-ba, felugrik egy ablak, hogy regisztrálj online, majd letöltődik egy izmos DLC, térítésmentesen. Pontos technikai magyarázatot nem adott a cég -- de végül is ez nem számít, csak annyi a lényeg, hogy a Forza Motorsport 5 internetfüggő játék.

Ez persze nem von le semmit a program belsős értékeiből -- a forradalmi mesterséges intelligencia például most is elég libabőrössé teszi az autós játékok szerelmeseit. Megjelenés 2013 novemberében várható, legalábbis külföldön, hisz Magyarországon egy ideig nem lesz Xbox One.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Forza Motorsport 5 -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nincs