A Warner Bros. és a Netherrealm megvillantotta innovatív ötletét, amit a Mortal Kombat X-ben valósítanak meg. A Mortal Kombat sztorija szerint elbírálva öt választható oldalt, frakciót alkottak, amelyek közül már a legelején választanunk kell egyet, amelynek az oldalán harcolni fogunk a Frakciók Háborújában.

Az öt választható frakció:

  • Black Dragon - Kano és más, a Special Forces-zal szembenálló karakterek
  • The Brotherhood of Shadow - Quan Chi klikkje
  • Lin Kuei - Sub-Zero csapata
  • Special Forces - Jax, Sonya és mások
  • White Lotus - Liu Kang, Raiden és barátaik

A rendszer lényege, hogy minden héten indul egy új háború a csapatok közt, és a héten minden legyűrt meccs (legyen az egyszemélyes vagy multi) értékes pontokkal járul hozzá a választott csapat előrébb jutásához a heti ranglétrán. Minden hét végén egy győztes kerül kihirdetésre, amelyik frakció tagjai jelvényekkel, új kivégzésekkel, kosztümökkel, illetve egyéb jutalmakkal lehetnek gazdagabbak egészen addig, míg ők állnak a ranglétra tetején. Lesznek külön küldetések is, amiket telejsítve több pontot írnak jóvá a csapatunknak, valamint változatosságot hozhatnak a sima meccsekhez képest.

A lenti videóban jobban is szemügyre vehetitek a Faction War működését, pár igen szaftos képsorral megtörve a készítők dumálását: