• Free-to-play játék lesz a Drawn to Death
  • A fejlesztők igyekeznek elkerülni a pay-to-wint
  • Ez lesz David Jaffe új játéka
  • Kizárólag PS4-re fog megjelenni

David Jaffe Twitteren, majd pedig Redditen is megerősítette, azt, amit a bejelentéstől kezdve lehetett sejteni: az új játéka, a Drawn to Death egy free-to-play cím lesz.

„Igen, a játék free-to-play lesz. De tartsátok észben, hogy egy olyan csapat készít, amelynek tagjai nagyon is utálják a hagyományos free-to-play címeket. Nem szeretjük a pay-to-wint, és játékmenet-elemeket sem szeretünk elvenni az emberektől, csak azért, hogy ezért küzdeni vagy fizetni kelljen. Ugyanakkor nagyon szeretjük azt a felfedezhetőséget, amit a free-to-play játékok kínálnak, hiszen így több emberhez juthatunk el. És azt is szeretjük, hogy a játékot szolgáltatásként üzemeltethetjük, figyelve a játékosok visszajelzéseit, és ennek megfelelően igazítva a tartalmakon.” -- mondta Jaffe a Redditen.

A Drawn to Death tavaly decemberben, a PlayStation Experience során mutatkozott be. Egy külső nézetes arénalövöldéről van szó, ami olyan képvilággal tárul elénk, mintha azt egy középiskolás rajzolta volna unalmában, és ugyanígy, a ránk váró lehetőségek illetve fegyverek is egy gyermeki/serdülőkori élénk fantáziát idéznek. A játékosoknak azonban mindez az első bemutató után nem tetszett (ezért a fejlesztők el is küldték őket a fenébe), de talán most, hogy ingyenes lesz a program, változik a vélekedés.