A Sony a ma reggeli sajtótájékoztatója során friss információkat árult el a Capcom berkeiben, a konzolgyártó mérnökeinek közreműködésével készülő Deep Down című programról, melyről végre kezd kitisztulni a kép az első, nagyon rejtélyes bejelentés követően.

A japánok nextgen programjáról azt korábban már megtudtuk, hogy kizárólag online játékmódot fog tartalmazni, a fő feladatunk pedig az, hogy véletlenszerűen kialakított katakombákban számoljunk le a ránk leselkedő, szintén random kiválasztott szörnyűségekkel -- ma kiderült, hogy ezekhez az arénákhoz különleges átjárókon tudunk majd eljutni.

A történet szerint 2094-ben járunk, mégpedig New Yorkban, a főszereplőnkkel pedig a régmúlt emlékeihez férhetünk hozzá, egy kicsit úgy, mint az Assassin’s Creed-sorozatban, de persze a játékmenet terén már nincsenek hasonlóságok a Ubisoft címeivel, hiszen ránézésre is inkább a Demons Souls/Dark Souls volt az inspiráció.

Sajnos a csapat további részleteket már nem árult el a PS4-exkluzív játékáról, így többek között rejtély a történet és a játékmenet pontos részletei sem tisztázottak, illetve még az is kérdéses, hogy mikor fog megjelenni a program. A Capcomtól Josinori Ono azt ígérte, hogy a PS4 februárra datált japán premierje után beszélnek majd további részletekről, szóval nem mostanában várható a Deep Down, a fejlesztés menetét illetően viszont jó hír az, hogy a TGS során lesz egy kipróbálható demó, vagyis halad a munka.