• Szexuális zaklatással vádolja a Riot Games vezérigazgatóját Nicolo Laurent volt asszisztense
  • Az őt képviselő ügyvédi iroda szerint nem igazak a Riot Games állításai

Ahogyan arról az előző héten már beszámoltunk, igencsak komoly vádakkal kénytelen szembenézni a Riot Games vezérigazgatója, Nicolo Laurent, volt asszisztense, Sharon O'Donnell ugyanis szexuális zaklatással gyanúsítja őt. A Riot ugyanakkor próbálja védeni a vezetőt, az ügyre reagálva ugyanis úgy nyilatkoztak, hogy O'Donnell az őt ért panaszok miatt került elbocsátásra 2020 nyarán, a nőt képviselő ügyvédi iroda szerint azonban ez nem igaz.

friss-fejlemenyek-a-riot-games-vezerigazgatojanak-zaklatasi-ugyeben.jpg

"O'Donnell kisasszony tagadja, hogy a kirúgásának hátterében bármiféle panasz állt volna a munkatársaktól vagy a külső partnerektől. Soha nem szembesítették semmi ilyesfajta panasszal. Emellett azt állítja, azért rúgták ki, mert egy erős női személyiség volt egy férfiak által dominált, szexista cégnél, ahol a nőket kevesebbre tartják, és szeretné bebizonyítani, hogy igaza van" – reagált a Sottile Baltaxe az Esports Observer megkeresésére.

A sértettet képviselő iroda továbbra is tartja azon állítását, hogy O'Donnell azért lett kirúgva a Riot Gamestől, mert nem volt hajlandó teljesíteni a vezérigazgató szexuális kívánalmait.