• Szexuális zaklatással vádolják a Riot Games vezérigazgatóját
  • Nicolo Laurent volt asszisztense vádjaival kénytelen szembenézni

Nem mondhatjuk, hogy nyugodt lett volna az elmúlt pár év a Riot Games háza táján, hiszen a League of Legends mögött álló cégnek volt jó néhány botránya, köztük tüntetéssel és komoly pénzbüntetéssel is. Most pedig ismét előkerült egy kényes ügy, Sharon O'Donnell ugyanis azt állítja, hogy a Riot Games vezérigazgatója, Nicolo Laurent szexuálisan zaklatta őt.

volt-asszisztense-szexualis-zaklatassal-vadolja-a-riot-games-vezerigazgatojat.jpg

O'Donnell 2017 októberében nyert felvételt a Riothoz Laurent asszisztenseként, főnöke pedig a hónapok előrehaladtával egyre többet zaklatta őt. A vezérigazgató többször is üvöltözött a nővel, ugyanakkor megjegyzéseket is tett, hol a stílusára, hol arra, hogy lehetne nőiesebb, de a fehérneműje is szóba került esetenként. De nem ezek a legsúlyosabb vádak, O'Donnel ugyanis azt állítja, Laurent többször is megkérte őt arra, hogy menjen át hozzá és dolgozzon az otthonából, amíg a családja elutazik, egyértelmű utalásokat téve arra, hogy szexuális kapcsolatot akar létesíteni vele. A nő azonban nem tett eleget ezeknek a kéréseknek, ami miatt még gyakoribbá váltak a támadások.

A volt asszisztens azt állítja, hogy végül 2020 júliusában rúgták ki őt, miután fokozatosan elvették tőle a feladatokat, a GamesIndustry.biz megkeresésére ugyanakkor a Riot Games úgy nyilatkozott, hogy a távozásainak körülményeiről szóló hírek nem igazak, és jól dokumentált panaszokat nyújtottak be többen is O'Donnell ellen, ezért kellett mennie. Bárhogy is volt, az ügyben a Los Angeles megyei felsőbb bíróság fog döntést hozni.