• A Riot dolgozóinak egy része sztrájkba fogott
  • A tavalyi botrányt kirobbantó cikk utóhatása ez
  • A dolgozók a perekben a választott bíróság kizárását követelik

Tavaly meglehetősen nagy port kevert a Kotaku cikke, amiben a rettenetes munkahelyi környezetről és a női dolgozók szexuális zaklatásáról rántották le a leplet. Ezt követően, már idén a Riot felvette Angela Roseboro, akinek az lett a feladata, hogy kiterjessze a dolgozói diverzitást a cégen belül.

riot-games-new-logo.png

Úgy tűnik, még ez sem tette rendbe a Riot amerikai részlegében uralkodó állapotokat, hiszen 100 dolgozó úgy döntött, felfüggeszti a munkát és a stúdió elé vonulva sztrájkolnak egyet. Az ok a fent említett cikkre vezethető vissza, annak megjelenése után ugyanis öt dolgozó is beperelte a Riot Gamest, mivel szerintük a cég megsértette az egyenlő mértékű fizetésről szóló törvényt. Ennek értelmében ugyanis ugyanazon munkáért ugyanannyi fizetés jár mindenkinek, és nem számíthat az, hogy milyen etnikumú, nemű vagy szexuális beállítottságú.

A Riot Games ügyvédei viszont az ötből két embert a rendes bíróság helyett választott bíróság elé kényszerített, és ez bőszítette fel a Los Angeles-i csapat dolgozóit annyira, hogy sztrájkolni kezdjenek. A Riot hivatalos közleményben adta mindenki tudtára, hogy a sztrájkolóknak nem kell félniük megtorlástól, az ilyesmit nem fogják tolerálni, ugyanakkor a folyó ügyeket nem módosítják. Viszont a jövőbeni szexuális zaklatás ügyekben a dolgozók visszautasíthatják a választottbíróságot.