A Stardock ma este bejelentette a Galactic Civilizations 3-at, ami az ismert és kedvelt PC-s űrstratégia-sorozat legújabb felvonása lesz. A programról az alant látható hivatalos videón kívül annyit lehet tudni, hogy kizárólag 64 bites PC-ken fog működni, tehát a 32 bites operációs rendszert használó játékosok meg lettek hívva egy reinstallra. A játék persze ennek megfelelően remekül néz majd ki, és a külsőségeken túl a játékmenet is frissül.

A Galactic Civilizations 3-ban lesz multiplayer, a hatszögekből álló játéktér pedig olyan új blokkokkal bővül, mint a fekete lyukak vagy a Precursor leletek, amik a sajtóanyag szerint teljesen átalakítják az eddig ismert mechanikát. Átformált erőforrás-menedzselés várható, és immár az űrhajóinkat is testre szabhatjuk, nehogy két egyforma csillagközi ladik szelje át a végtelen űrt. A többi dolog azonban nem változik, tehát a Galactic Civilizations 3 is egy afféle grand strategy lesz, csak épp a kozmoszba helyezve: egy intergalaktikus szupercivilizáció kiépítése lesz a legfőbb feladatunk, bolygókat hódítva meg, egyre csak terjeszkedve, hol diplomácia, hol harc útján.

A Galactic Civilizations 3 megjelenése egyelőre rejtély, de aki nagyon várja a játékot, már most beruházhaz rá a Stardock weboldalán, hogy később még béta állapotában kipróbálhassa azt. A Founder’s Edition 40 dollárért biztosítja a bétázást és a teljes változat árából 10 százalékos kedvezményt kapunk, míg a 100 dollárt kóstáló Founder’s Elite Edition már alfa hozzáférést és mindörökké ingyenes DLC-zuhatagot ajánl. Na, ki fektet be rá már most?