...hiszen a Puzzle Quest: Challenge of the Warlords egy üdítő, friss, és borzalmasan, károsan addiktív játék lett, amelyben nem az áll-leejtős grafika vitte a prímet, hanem az egyszerű, mégis tökéletesen összerakott játékmenet és mechanizmus, egy hosszú és ügyesen megírt sztorira felfűzve.

A számtalan díjat és elismerést begyűjtött cím folytatása már javában készül, ám az Infinite dicséretére legyen mondva, nem egy rókabőrt készítenek, hanem egy teljesen más témájú művet, amelyben még a jól bevált elemeket is alaposan átdolgozták. NightBagoly kolléga már korábban leírta az újdonságokat – sci-fi történet, hexagonális mezők --, ennél többet eddig nem is nagyon tudtunk. Most váratlanul megjelent a cucc demója, ám nem letölthető formában, hanem online, flashes beágyazásként, így aki ki akarja próbálni, mire is számíthatunk remélhetőleg mihamarabb (igen, én is rá vagyok izgulva...), gyújtsa be a rakétákat, és irány a www.playpuzzlequestgalactrix.com weboldal!

A lényeg ugyanaz, minimum három, színben egyező „bogyót” kell egymás mellé tenni; amik pedig kicsit vagy nagyon változott: először az ellenfél pajzsát kell lebontanunk (ez a vastag, kék ív), és a számmal jelölt, villogó aknákat kell összehoznunk a direkt sebzéshez (koponyák helyett), a többi színes hatszög a fegyvereink és speciális képességeink (amik a varázslatokat helyettesítik) feltöltéséhez, illetve a kékek speciálisan a pajzsunk regeneráláshoz kellenek. Nagy PQ-rajongóknak elsőre kicsit szokatlan lesz, de higgyétek el, erre is botrányosan hamar rá lehet kattanni. Pedig annyi melóm lenne...

Puzzle Quest Galaxtrix online demó »