Nyíltan be kell vallanunk, hogy a szerkesztőségben szívünkön viseljük a Game Dev Tycoon sorsát, hiszen remek kis cuccról van szó, amelyben egy fejlesztőstúdiót menedzselve kell bebizonyítanunk, hogy csinálni is tudjuk a játékokat, nemcsak kritizálni... Bár a mindössze két fős, független ausztrál Greenheart Games művének alapötlete nem új, a srácok az ismerős formulát átgyúrták és remek ötletekkel dobták fel, amely tele van utalásokkal, kikacsintásokkal és humorral. (Utóbbi egyébként is jellemző rájuk; korábban már beszámoltunk róla, hogy a kalózverziókba elrejtettek egy bugot, így aki elorozta a programot, előbb-utóbb csődbe ment a virtuális világ warezolói miatt, de érdemes átolvasni áprilisi elsejei bejelentésüket is a „Shareholder's Editionről”, mely alaposan odasóz az EA-nek és úgy általában az összes nagy, profitorientált kiadónak.)

Nos, a az elmúlt hetekben alaposan felpörögtek az események a Klug testvérpár, Patrick és Daniel életében, hiszen a Game Dev Tycoon rekordsebességgel elnyerte a Steam Greenlight (Zöld Út) közösségének támogatását, így a mai, friss blogbejegyzés már a köszönetről és az előttük álló feladatról szól. A srácok kifejtették, hogy bár szívük szerint pikk-pakk feltolnák a Valve rendszerébe játékukat, rengeteg visszajelzést kaptak, és maguk is látják, hogy hol kell javítani alkotásukon, így az elkövetkező hetekben ezen fognak dolgozni. Így például megoldják azt, hogy ne kelljen egyfolytában a wikit olvasgatni ahhoz, hogy sikeresek legyünk, azaz a játékbeli visszajelzések is egyértelműen elárulják, hol és miben botlottunk meg az előző projekt esetében, így tanulva saját hibáinkból, illetve kicsit jobban kiegyensúlyozzák a játékot. Hatalmas, új játékelemekre persze nem kell számítani, csak némi csiszolásra, tuningra, balanszra. A fejlesztett verzió előreláthatólag 2013 augusztusában jelenik meg (persze bugfixeket addig is kapunk), ez először a Steam rendszerébe kerül fel, és fontos tudni, hogy ezzel egy időben a játék tulajdonosai is megkapják a saját Steam-kulcsukat, természetesen, ahogy azt korábban a srácok megígérték, ingyen és bérmentve.  

A fentieket összefoglalva tehát: ha minden jól megy, augusztusban megjelenik a Steamen a továbbfejlesztett Game Dev Tycoon, aki pedig már megvásárolta a játékot, ingyen megkapja ezt a verziót, így érdemes akár még ma bezsákolni. A hivatalos oldalon van demó is, tehát nem vesztek zsákbamacskát, ha pedig megtetszik a cucc, mindössze 1786 forintért meg is kaparinthatjátok. Higgyétek el, ennyi pénzt bőven megér, sőt...

A Game Dev Tycoonról a friss, 2013/05-ös magazinban találtok tesztet, és további jó hír, hogy a következő, június 13-án megjelenő PC Guruban exkluzív interjút olvashattok a Greenheart Games kétfős csapatával.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Game Dev Tycoon -- Megjelenés: 2012. december 10. -- Platform: PC -- Gépigény: 1 magos, 2000 MHz CPU, 512 MB RAM, SM 3.0, DX 9.0c / 256 MB VGA, 150 MB HDD