Májusban sem hagyjuk unatkozni a PC Guru olvasókat, hiszen a 2013/05-ös számunkban 23 teszt, 11 előzetes, 6 videoteszt és 4 interjú várja a játékra éhes közönséget, ráadásul a DVD-mellékleten ezúttal az ArcaniA: Fall of Setarrif kapott helyet teljes játékként, méghozzá a steames verzió, ami teljes magyar feliratot is tartalmaz.

Szuperhősök hava

Május a szuperhősök hónapja, ráadásul a DC-szuperhősök hónapja, legalábbis a PC Guruban, hiszen több olyan játékot is sikerült összegereblyéznünk, amiben az említett univerzum ikonikus alakjai szerepelnek. Egyrészt teszteltük az Injustice: Gods Among Ust, amiben jók és rosszak püfölik egymást naphosszat, aztán itt a legújabb MOBA, az Infinite Crisis, és ami még ennél is fontosabb, hogy idén ősszel visszatér az Arkham-széria, méghozzá egy előzmény epizóddal, és az Arkham Originsről egy részletes hat oldalas előzetest olvashattok, aminek része egy, a fejlesztőkkel készített részletes interjú is.

Ha pedig már interjúk, ezekből nem csak egy, de rögtön négy kapott helyet a Guru hasábjain. A Batman fejlesztői mellett „mikrofonvégre” kaptuk a Civilization V: Brave New World, a Payday 2 és a Survarium alkotóit is. Emellett olvashattok még előzetest a meglehetősen brutálisnak ígérkező The Evil Withinről, a Dark Souls II-ről, és megnéztük a FIFA 14 újdonságait is.

Zombik, fertőzöttek és atomháború

Habár a májusi tesztalanyaink között akadnak teljesen szelíd példányok is, a legtöbb játékban ezúttal sem uralkodik béke, hiszen a Dead Island: Riptide-ban ismét a trópusi szigetvilágban tobzódó zombikkal gyűlik meg a bajunk, a Metro: Last Lightban újra az atomháború utáni romok között kel túlélni, a Resident Evil: Revelationsben pedig ezúttal is a fertőzöttek okoznak fejtörést -- nemcsak átvitt értelemben. Persze ez csak a java, mellettük górcső alá került még a Far Cry 3: Blood Dragon, a Warframe, a Shootmania Storm, az Age of Empire II HD, a Star Trek és még sok más -- a tesztelt játékok teljes listáját szokás szerint ITT TALÁLJÁTOK.

Az előzetesek és tesztek mellett természetesen ezúttal is visszatérnek a hagyományos rovataink (Klasszikusok újrajátszva, Minecraft, Levrov, Nosztalguru, Gondolatébresztő, Mentőövek, Guru ÁlomPC), elmélkedünk kicsit a reklámok hatásáról, és itt vannak a hardverek is: videokártyák, alaplapok, gigantikus pendrive, Samsung Galaxy S4, és leteszteltük az AVerMedia hordozható rögzítőkészülékét, a Live Gamer Portable-t is.

Teljes játék: fantasy akció

A DVD-mellékletre számos jóságot felpakoltunk, papercrafteket, Minecraft-pályákat, 6 videoteszet (Battlefield 3: End Game, Defiance, Injustice, Metro: Last Light, Resident Evil: Revelations, The Walking Dead: Survival Instinct), a teljes játékunk pedig az ArcaniA: Fall of Setarrif, ami már sokkal inkább fantasy akciójáték, mintsem valódi RPG,  ennek ellenére érdemes egy próbát tenni vele. A program ráadásul teljes magyar felirattal érkezik, az aktiválásához viszont szükség lesz egy Steam-fiókra. Magáról a játékról ITT OLVASHATTOK bővebben.

Batman esete a májusi PC Guruval

A májusi, 2013/05-ös PC Guru május 16-tól (csütörtök) kapható az újságárusoknál és a különböző hipermarketekben, a megszokott 1995 Ft-os áron.