Az első játék, amit bemutattak, a DMC volt, melytől sokan sokféle dolgot várnak -- kérdés, mennyire jókat, ugye. Az új Dante egy rövidke trailerben megismerkedett egy, a Rendet szolgáló hölggyel, majd láttuk ikertestvérét, Vergilt is, akire hősünk nem emlékszik, lévén még gyermekkorukban választották szét őket. Hogy Vergil játszható karakter lesz-e, nem derült ki, de látni azért jó volt. A videót egy demó követte, melyben az új, lazább és fiatalosabb Dante rohangált fel s alá -- szó szerint, lévén az egyik jelenetben fejjel lefelé kellett kaszabolnia. A játék januárban fog megjelenni Xbox 360-ra és PS3-ra, de PC-re is kijön, igaz, „később”.

 
DMC: Devil May Cry GamesCom 2012 trailer

Ezt követően a Lost Planet 3-at mutogatta a Capcom. Ismét elhangzott, hogy a játék a sorozat előzménye (valahogy meg kellett magyarázni a tragikus második részt): a főhős, Jim a családja nehézkes megélhetése miatt érkezik a fagyott bolygóra, mert a veszélyes melót elég jól megfizetik. Persze az óriásrovarokkal való állandó küzdelem nem szerepel a szerződésében, de hát valamit valamiért, ugye... A demóban először egy hatalma mechát irányítva csaptunk szét a dögök között, belső nézetben, majd ezt követte némi gyalogos TPS akció. Összességében jó bemutató volt, de sok újat nem hozott. Legalábbis játékmenet terén semmiképp: még mindig egy pörgős, régies stílusú akcióprogramot várunk. A hangulat viszont változik, kicsit horrorisztikusabb lesz, az aláfestő zene is olyan, mintha valamilyen klasszikus rémfilmből vették volna. A Lost Planet 2013 elején jön PC-re és konzolokra.

 
Lost Planet 3 GamesCom 2012 trailer

A következő bemutató a Street Fighter x Tekken Vita-változata volt, mely a legtartalmasabb konverziónak tűnik. 55 karakterrel gyepálhatjuk egymást benne, a DLC-k PS3-mal is megoszthatók, és természetesen a két Sony platform közötti összecsapás is lehetséges. Megjelenés október 26-án.

A Capcom persze nem is lenne önmaga, ha nem sütne el valamilyen ostoba viccet. Ono Josinori, az SF-széria atyja a Street Fighter 25. születésnapja alkalmából egy hatalmas tortát vitt fel a színpadra, és közölte, hogy jön a Street Fighter V! Persze csak viccelt, nem kell örülni.

Az utolsó játék, amit bemutattak, a vészesen közelgő Resident Evil 6 volt. A programról gyakorlatilag mindent tudunk már, a megannyi kép és videó alapján össze is lehetne ollózni a kampányt. Éppen ezért nem is maga a játék volt a fontos, hanem a köré épített közösségi rendszer, a ResidentEvil.Net (a Blizzard minden bizonnyal csuklik egy kicsit). A játékban szerzett pontjainkat és eredményeinket mind egy weboldalra gyűjti a Capcom, ami lehetővé teszi, hogy összevessük azokat barátaink teljesítményével. Lehet twittelni róluk, sőt, még egy okostelefonos applikáción is dolgoznak a kiadónál. Lesznek online versenyek és események, melyeknek csak egy győztese lehet. A nyertes jutalma egy bajnoki öv, de mivel egyszerre csak egy ember birtokolhatja az övet, ezért folyamatosan játszanunk kell, hogy ne vegyék el tőlünk -- cseles, nemde?


Resident Evil 6: Jake játékmenet-videó, GamesCom 2012

Persze nincs Resident Evil 6 bemutató játékmenet-prezentáció nélkül. A demóban (fent) a legújabb karakter, Wesker fia, Jake szerepelt a Resident Evil 2-ből ismert Sherry Birkinnel egyetemben. Az azóta felnőtt lányról megtudtuk, hogy különleges öngyógyító képességgel rendelkezik, és a Raccoon Cityben történtek óta Claire és Chris a legjobb barátai.

A Resident Evil 6 után már nem vártunk sok jót, de szerencsére a Capcom meglepett bennünket a francia fejlesztésű Remember Me-vel. A DONTNOD Studio munkája egy futurisztikus akciójáték, mely a 2084-beli Párizsban játszódik. A főszereplő Nilin egy fiatal nő, kinek memóriáját törölték. Mivel viszont a játék világában minden ember rendelkezik egy úgynevezett Sensation Engine-nel, mellyel szabadon megoszthatják egymással emlékeiket, Nilin képes beavatkozni mások emlékezetébe és szabadon alakítgatni azt. Ambiciózus ötlet, hajaz kicsit az Emlékmásra, és nagyon jól is néz ki. Megjelenés 2013 májusában, konzolokra és PC-re. További részletek erre!


A hivatalos trailer, magyar felirattal


Remember Me játékmenet-videó

A Capcom végül is jól teljesített, európai bulihoz képest legalábbis. Legközelebb az EA sajtótájékoztatójával jelentkezünk, azt viszont már élőben blogolja Obo kollégám!

(A cikk folyamatosan frissül az érkező videóanyagokkal.)