Bár a GC 2015 még vajában tart, a nagy stúdiók konferenciái lefutottak, így a nagyobb bejelentéseken és prezentációkon is túlvagyunk, ami persze rengeteg remek videót eredményezett trailerek és gameplay-anyagok képében. Ezek közül próbáltuk meg kiválogatni a legjobbakat.

A Microsoft konferenciáját nyitó, Xbox One exkluzív Quantum Break két remek videóval is szolgált. Az egyik egy hatásos trailer, amelyben ráadásul megvillannak a televíziós sorozat képei is. Ennek köszönhetően összehasonlíthatjuk a színészek, így például Shawn Ashmore és Aidan Gillen élő és digitális változatait.

A második videó pedig egy öt perces gameplay-anyag, amiben megnézhetjük, hogyan fog működni ez az érdekes, időmanipulálós játék. A látvánnyal és az akciókkal valószínűleg nem lesz gondunk, és már ebben a rövid videóban is megmutatkozik, hogy azért nem lesz egyszerű dolgunk, időmanipulálás ide vagy oda, mert néhány ellenfél immunis képességeinkre.

A Scalebound videója szintén a játékmenetbe enged betekintést, vagyis megtudhatjuk, hogy milyen, ha a társunk egy pár száz tonnás sárkány. Nos, az emberi ellenfeleknek ez nem olyan jó, de nekünk kifejezetten jól jön, ha az ellenfelünk egy szintén száz tonnás szörnyeteg. A videó átvezetőkben sem szűkölködik és a többjátékos módra is kitekint.

A Homefront: The Revolutionból ugyan láthattunk egy gameplay-videót is, az eléggé lagymatag volt, ám a trailer, amivel az egészet felvezették, az majdhogynem zseniálisra sikerült. Ugyan arról nem sikerült meggyőződni, hogy megéri várni erre a játékra, de ezt a trailert érdemes mutogatni.

A növények letámadják a zombik uralta Holdat. A Plants vs. Zombie: Garden Warfare 2 a szériától megszokott mókát és agymenést ígéri, és ezt ez a hatásosan összevágott gameplay-videó is bizonyítja. Ne kukoricázz a növényekkel, mert igencsak gazok.

Az EA a FIFA 16-nak is megadta a maga a lehetőséget a Gamescomon, s bemutattak egy kulisszák mögé tekintő videót, valamint egy hangulatos, bár témájához képest kissé talán melankolikus trailert. A listánkra utóbbi került fel, ahogy arról magatok is meggyőződhettek.

A Halo-sorozattól már megszoktuk, hogy trailerei igen látványosak, hangulatosak és sok esetben ütősek. Nincs ez másképpen a Creative Assembly és a 343 Industries közös gyermekével, a Halo Wars 2-vel sem, amely rövid, de a fenti kritériumoknak eleget tevő trailerrel lett bejelentve.

A Metal Gear Solid 5: The Phantom Painről sok újat már nem lehet mutatni, így a GC 2015-ön bemutatott trailer inkább a sztorira, Snake karakterére és a játékmenetre ment rá, a Konamitól megszokott élvezetes módon.

A Just Cause 3 trailere elborult. De tényleg! A világ legnagyobb repülőgépének, az AN-225-ös Antonovnak rakétavetővel történő lelövése a legvisszafogottabb momentum a videóban. A lángolva felszálló gázpalackon lovaglás kombinálva az ellenség irtásával meg talán a legextrémebb. Egy biztos, a Just Cause 3 nem fogja vissza magát, ha vadulásról van szó.

Hiába nincsen űrcsata a Star Wars: Battlefrontban, a légi csatát középpontba állító Fighter Squadron játékmódot beharangozó gameplay-videó akkor is fenemód hangulatos. Hiába minden ellenérzés, X-szárnyúban lövöldözni a TIE vadászokra még mindig olyasmi, amit szívesen művel az ember, és még mindig megborzong az egyszeri rajongó, ha a Millennium Falcon az utolsó pillanatban megérkezik és megmenti a napot.

Végre igazán megmutatta magát a régóta várt Mirror’s Edge Catalyst. Öt percen át gyönyörködhettünk Faith remekül festő kalandjában, amelynek keretében betör egy toronyházba, megmászik pár szintet (nem a lépcsőn), lever jó néhány biztonsági őrt és közben megvesz minket kilóra.

A régen várt és nemrég bejelentett Mafia 3 is megkapta a maga trailerét. A videó remekül prezentálja, hogy immár egy más korszak egy másfajta mafiacsaládjába kell megvalósítanunk törvényen kívüli álmainkat. A videó bár magába a játékmenetbe nem adott betekintést, hangulata azt sugallja, hogy az új epizód inkább a Casinóra vagy a Sebhelyesarcúra, semmint a Keresztapára fog hasonlítani. Ami távolról sem baj.

Személyes véleményem szerint a Gamescom 2015 legjobb videóját az Assassin’s Creed: Syndicate szolgáltatta. Nem csak látványos és izgalmas, de piszok hangulatos is a két főszereplő világról alkotott képére kihegyezett trailer. Reméljük, hogy a játék legalább ilyen jó lesz.

Ezek voltak hát a GC 2015 legjobb videói. Nektek melyik tetszett a legjobban? Esetleg a kedvencetek nincs rajta a listán? Akkor írjátok meg nekünk kommentbe, hogy melyik volt az.

(A cikk a szerző, és nem a szerkesztőség egyöntetű véleményét tükrözi.)