A legutóbb a Lords of the Fallennel jelentkező, korábban inkább kalandjátékairól ismert Deck13 és a Focus Home Interactive pár hete szellőztette meg, hogy a német csapat új játékkal készül, melyet hivatalosan a Gamescomon mutatnak be. Így is lett...

...bár azért olyan sok minden nem derült ki a The Surge címet viselő, csak szólista módot tartalmazó, akcióközpontú sci-fi RPG-ről. A játék a távoli, disztópikus, végnapjait élő Földön játszódik. A túlnépesedett városok lakói kénytelenek dolgozni, hiszen az öregedő populáció és az elszaporodó járványok miatt a szociális ellátórendszerek gyakorlatilag összeomlottak. A technológiai intelligencia következtében azonban munkát alig találni, hiszen a legtöbb melót gépek végzik, így az emberek a külvárosokban próbálnak szerencsét, exoskeletonokba bújva növelve hatékonyságukat. A Surge világa tehát egy nagyon baljós és sötét jövőképet tár elénk, ahol a technológia, a társadalom és a környezettel való kapcsolatunk evolúciója nem az emberi civilizáció felemelkedéséhez, hanem annak hanyatlásához vezetett.

A játék alkotói kemény összecsapásokat, innovatív harci mechanizmust és eredeti, modulszerűen felépülő karakterfejlődést ígérnek. További részletek később, az alant megtekinthető művészi munka pedig nagyjából bemutatja, milyen hangulatra számíthatunk a 2017-ben PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra megjelenő The Surge-ben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!