• A Sony talán nyit a PC felé is
  • De továbbra is a PlayStation lesz számukra az első
  • A singleplayer játékokat meghagynák exkluzívnak
  • De a többjátékos programok PC-re is kijöhetnek a jövőben

Bár a PlayStation népszerű konzol, sajnos rengeteg olyan nagyszerű játék jelenik meg rá, amiért joggal fájhat a szíve azoknak, akik Xboxuk, Switch-ük vagy PC-jük mellé nem ruháztak be a Sony masinájára is. Ilyen a The Last of Us, az Uncharted-széria, a Horizon: Zero Dawn vagy a God of War.

Ez azonban a jövőben talán megváltozhat. Már előszele is van, hiszen a Heavy Rain és a BEYOND: Two Souls már meg is jelent PC-re, és az ősz folyamán a Detroit: Become Human is befut – a Quantic Dream eme három játéka eddig PlayStation-exkluzív cím volt.

Most pedig a Sony Worldwide Studios elnöke, Shawn Layden tett olyan kijelentést a Gamescomon a Bloombergnek adott interjújában, ami bizakodásra ad okot: „támogatnunk kell a PlayStation platformot, ez vitán felül áll. Viszont a jövőben jöhetnek olyan címek a saját stúdióinktól, amiknek talán nagyobb közönségre lehet majd szüksége.”

Igaz ugyan, hogy Layden nem említi konkrétan a PC-t, de az nyilvánvaló, hogy a PlayStation-exkluzivitás előtérben tartása mellett nem a konkurencia (Microsoft és Nintendo) konzoljaira akarna kiadni játékot, így a megmaradt lehetséges harmadik fél a PC lehet. A Bloomberg sugallata szerint pedig igen valószínű, hogy a Sony, ha meglépi ezt, első sorban a többjátékos élményre épülő játékokat fogja PC-re átültetni, vagyis az olyan, egyjátékos módra épülő zászlóshajók, mint az Uncharted, nem jelennek meg számítógépekre.