• Bemutatták az Oculus Rift S-t
  • Ez a VR-headset legújabb verziója, külső szenzorok nélkül
  • Még a tavasz folyamán megjelenik

A Facebook és az Oculus sem hagyta ki a héten zajló Game Developers Conference rendezvényt, ahol eddig a Google villantott a legnagyobbat, és ha már ott vannak, be is mutatták az Oculus Rift legújabb verzióját, mely az Oculus Rift S nevet viseli, és összességében jóval kényelmesebb VR-élményt nyújt majd, mint az eddigi változatok.

bemutatkozott-az-uj-vs-headset-az-oculus-rift-s.jpg

A fő szempont tehát az élmény javítása volt, amit többek között a külső szenzorok kihagyásával értek el, aminek köszönhetően egyetlen kábel kell csak az egész készülékhez. Emellett a fejpántba integrálták az audiorendszert, akárcsak az Oculus Quest és az Oculus Go esetében, de javult a súlyeloszlás, a látótér nagysága és a külső fények blokkolása is.

Nő a felbontás is: az eredeti modell 90 Hz / 2160x1200 / dupla OLED megoldása helyett az Oculus Rift S egyetlen 80 Hz / 2560x1440 LCD panellel támad majd. Emellett a Touch irányítók is a már frissített verziók lesznek természetesen, ahogy ez az alábbi videóban is látható.

Az Oculus Rift S még a tavasz folyamán megjelenik, és bár a pontos dátum egyelőre még nem ismert, az biztos, hogy 399 dolláros áron lesz kapható.