• A Microsoft belső levélben reagált a Google Stadia bejelentésére
  • Phil Spencer szerint az E3-on ők is nagyot fognak szólni

Az elmúlt egy napban minden a Google nagy bejelentéséről, a Stadia streaming szolgáltatásról szólt a videojáték-sajtóban, amit szinte mindenki óriási érdeklődéssel vár - kivéve például a Microsoftot, akikről jól tudjuk, hogy szintén a cloud gamingben látják a jövőt.

Redmondban nyilván nem fogadták örömmel, hogy egy ilyen gigantikus rivális tör be a piacra, ám nem futamodnak meg: az Xbox-részleg feje, Phil Spencer motiváló körlevéllel igyekezett megnyugtatni mindenkit a cégnél.

igy-reagaltak-a-microsoftnal-a-google-stadia-bejelentesere.jpg

Spencer szerint mindenük megvan ahhoz, hogy sikert arassanak a tervezett streaming szolgáltatásukkal.

"A Google nagyot szólt kedden, nekünk pedig van még pár hónapunk az E3-ig, ahol mi fogunk nagyot szólni. Résen kell lennünk és tovább kell építkeznünk a vásárlóinkra fókuszálva."

"Megvan a tartalmunk, a közösségünk, a cloud csapatunk és a stratégiánk, és ahogy azt már jó ideje mondogatom, minden a kivitelezésen múlik majd. Ez mától még inkább igaz."

A Microsoft cloud gaming szolgáltatása egyelőre még csak koncepció szinten ismert, tényleges bemutatót ezidáig még nem láthattunk. A fentiek alapján azonban biztosra vehető, hogy a júniusi E3-on végre ők is előrukkolnak a konkrétumokkal. Nagy érdeklődéssel várjuk, mivel tudnak rálicitálni a Google-re!