Len Wiseman és Kate BeckinsaleTavaly márciusban adtuk hírül, hogy készül a GoW mozi, melynek forgatókönyvét a Collateralt és a Kisiklottakat jegyző Stuart Beattie írja. Aztán nagyobb csönd, majd egy hír októberben, mely szerint állítólag Len Wiseman lenne a rendező, ám őszerinte nem sok esély van a filmre, mivel a stúdió nem ad pénzt.

A Variety magazin híre szerint most már valamivel beljebb vagyunk. Az már tény, hogy az 1973-as születésű, igencsak kreatív Len Wiseman (a Stargate, a Godzilla, a Függetlenség napja és a Men in Black művészeti stábjának tagja, az Underworld filmek sztoriírója, az Underworld 2-3 producere, az Underworld 1-2 és a Die Hard 4 - Legdrágább az életed rendezője, plusz Kate Beckinsale férje) lesz a mozi rendezője, ugyanis hétfőn a készítő New Line Cinema és ő aláírták a szerződést. Eddig rendben vagyunk. A csavar most jön.

A Stuart Beattie által írt könyvet ugyanis kihajították, és Wiseman felkérte Chris Morgant egy új szkript megírására. Morgan a Mobil (Cellular), a Halálos iramban: Tokiói hajsza, a Wanted és a Sakura: Blue-Eyed Samurai forgatókönyvírója volt; kis pikantéria, hogy ő volt a producere a Rajzás – A pusztítás napja című mozinak is, melynek eredeti címe Locust, rusnya dögökben tehát otthon van... Morgan és Wiseman együtt fognak dolgozni a könyvön, és ez nem az első közös melójuk, ugyanebben a felállás készítik a Shell Game című sci-fi akcióthrillert, mely talán valamikor jövőre kerül a mozikba. A játék atyja, Cliff Bleszinski gondozza a projektet, egyrészt ügyvezető producerként, másrészt konzultánsként.

Az eredeti tervek szerint a Gears of War mozi 2009-ben került volna a mozikba – erős kétségeim vannak afelől, hogy ezt tartani tudják, ha újraírják a teljes könyvet, és tisztességes, megfelelő költségvetésű munkát akarnak letenni az asztalra, de majd meglátjuk.