Korábban már csepegtettek nekünk egy-két hangzatos információt a lengyel The Farm 51 szakijai a Get Evenről, sőt, képeket is kaptunk, de az inkább volt egy halk beharangozás, mintsem olyasmi, ami igazán felkeltené a figyelmet. Most viszont megtörtént a hivatalos bejelentés, s ez trailert és újabb információkat hozott magával.

Mindenekelőtt megerősítést nyert, hogy a játék tényleg 2015-ben érkezik PC-re, valamint az új generációs konzolokra, ami feltehetően mind a PS4-et, mind az Xbox One-t magába foglalja, nem csak az egyiket. Emellett persze az a hangzatos információ sem maradhatott megismétlés nélkül, hogy a Get Event elmossa a határt az egyszemélyes és a többjátékos játékmódok között. De mit is akar ez jelenteni? Nos, lényegében azt, hogy bárki beugorhat egy NPC bőrébe egy másik játékos szólista kampánya alatt. A csavar az egészben az, hogy nem tudhatjuk, MI vagy egy másik ember irányítja-e a velünk szembejövő ellent.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A horror- és thrillerelemekkel dúsított, ráadásul még sci-fis beütéssel is megáldott Get Evenben a döntéseink sem lesznek egyszerűek, ugyanis azok nem csak a történtre, de az általunk irányított karakterre is hatással lesznek -- arról azonban nem szólt a fáma, ez miben nyilvánul majd meg. Ráadásul a realisztikussághoz hozzájárul a valódi helyszínekről szkennelt környezet. Emellett a lövöldözés is kap egy kis extrát, ilyen például a játékbeli okostelefon szinkronizálása a fegyverünkkel, amelynek köszönhetően anélkül lőhetünk ki a sarok mögül, hogy a fejünket kidugnánk -- és ez fejleszthető lesz.

Wojtek Pazdur, a The Farm 51 vezérigazgatója elmondása szerint független stúdióként ostobaság lenne a részükről szemtől szemben kiállni a nagyok ellen, mert azok kiütéssel nyernének. Persze nem is áll szándékukban ölre menni, inkább kreativitásban akarnak nagyot alkotni, mert szerintük mind dizájn, mind játékelemek terén tonnányi lehetőség van még az FPS-ekben. Célközönségük pedig azok a játékosok, akik nem feltétlen csak a háborús játékokért rajonganak.