Amit eddig láttunk a Star Citizenből, könnyű elfelejteni, hogy az űr végtelenjében való hajózás, kalandozás és harcolás mellett egy konkrét történet is lesz, ugyanis nem ennek elkészítésével kezdte a csapat a program felépítését -- ahogy azonban közelítünk a megjelenéshez, a kampány is kezd formát önteni.

A pontos cselekményt egyelőre még nem ismerjük, de azt már tudjuk, a játék többi részéhez hasonlóan, itt is nagy szabadságra kell számítani, vagyis a küldetéseket többféle módon is teljesíthetjük, minden megmozdulásunknak pedig következménye van. Chris Roberts még tavaly 70 küldetést és nagyjából 20 órányi szórakozást ígért -- és ez csak az első „epizód,” hasonló méretű lesz a második és harmadik felvonás is.

Az izgalmasnak ígérkező kampány során film- és sorozatcsillagok kísérnek majd minket, a játék gigászi méretűre hízott gyűjtésével ugyanis ez is sikerült. Többek között Gary Oldman, Mark Hamill, Mark Strong, Andy Serkis és Gillian Anderson is szerepet kapott -- utóbbit láthatjuk most munka közben a legújabb fejlesztői videóban.