A Star Citizen 2012-es bejelentése óta még mindig nem készült el, de Chris Roberts már a világmindenséget megígérte a támogatóinak, az űrharctól kezdve a szabadon bejárható bolygókon és FPS játékmódon keresztül az egyedileg kitalált idegen nyelvekig... Idén márciusban a játékra adott támogatás összege megközelítette a 80 millió dollárt, a tegnap napon késő este pedig átlépte a 100 milliót, ezzel pedig rekordot állított fel. Összehasonlításképpen, a The Witcher 3: Wild Hunt "csak" 81 millió dollárból készült el.

A valamivel több, mint egy hónapja beharangozott alfa 2.0 is megjelent, melyről Chris Robert így nyilatkozott: "Az alfa 2.0 egy fontos mérföldkő a Star Citizen fejlesztésében. A játékosok megtapasztalhatják a játékmenet első igazi szeletét, és megmutatja, hogy mi vár rájuk, ha a program egyszer elkészül: intenzív űrharc hatalmas játékterületen, első személyű harcok, olyan hajók, melyeken többen szolgálhatnak, és közösen kalandozhatnak az univerzum ugyanazon szegletében."

Az alfa 2.0 többek között új felfedezhető területeket hozott, illetve húsz véletlenszerűen generált kihívást, melyben elhagyatott űrállomásokat és hajókat kell felfedezni.

Chris Roberts természetesen kitért a támogatókra is: "Örökké hálásak leszünk nekik. A kezdetektől velünk vannak és támogatnak minket, azóta hogy 2012 októberében bejelentettük a játékot. Ők a játékipar legelkötelezettebb rajongói, akik segítenek minket minden idők legjobb űrszimulátorának elkészítésében."

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!