• Cory Barlog direktor elárult néhány apróságot a God of Warról
  • Például sok mellékküldetés és fejtörő lesz
  • Sokat fogunk hajókázni
  • Kratos pedig még mindig istenség

Azt még nem tudjuk, hogy mikor jelenik meg a God of War, bár a pletykák márciusról szólnak – ez azonban egyelőre igencsak valószínűtlennek tűnik, hiszen még a marketinggépezett sem pörög, pedig egy márciusi megjelenéshez nagyjából mostanság kéne kifutnia a hype vonatnak. Bár lehet, hogy Cory Barlog direktor pont ezzel a céllal ült le beszélgetni a GameInformerrel.

Egész pontosan 102 kérdést szegezett neki az újságíró a fejlesztőnek, aki készséggel válaszolt is ezekre. Bár nem mind vonatkozott a játékra, azért így is megtudtunk egyet s mást. Így például kiderült, hogy a görög világ elpusztult a God of War 3 végén, Kratos még mindig isten, vagyis halhatatlan, akárcsak kicsi fia, bár ő egyelőre csak a játékmenet szempontjából, ugyanis nem halhat meg a God of War alatt.

Akaratunktól függően a játék lehet nehéz vagy könnyű (nafene…), és a 25-30%-át hajón fogjuk elütni. Kratos jó apa, baltájának neve Leviatán, de nem vághat ki vele bármilyen útba eső fát. A skandináv nyelvet nem ismeri, bár lehet, hogy azért két szót tud, ennek ellenére tud a fiával beszélni, aki szerelemből fogant. Arterus is segíteni fog a játék során, visszatér néhány régi szinkronhang, de Kevin Sorbo nem.

A God of Warban is lesz térkép, sok NPC-vel találkozhatunk, de QTE-vel eggyel sem. Lesznek feloldható kosztümök, Kratos régi sebeiből is megvan még pár, ugyanakkor duplán ugrani már nem tud, és a fegyverei sincsenek meg, de, hogy hol vannak, arra választ nem kaptunk. Emellett sok puzzle elem vár minket a God of Warban, mellékküldetésből is akad majd szép számmal. Az E3 2016-on látott jelenet is benne van még a játékban, de néhány ponton már megmásították.

És hogy mikor jelenik meg? Nos, arra Barlog azt felelte: „amikor elkészül”.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!